Vaja läheb:
Kirsikompott 65g(millest 20g on kompoti vedelik)
apelsiin 30g
Virsikukompott 35g(millest 20g on kompoti vedelik)
Zelatiin 3g
Kompotivedelik 40g
Vesi 25g
Rõõskoor 25g
Suhkur 5g
Valmistamine:
Pane zelatiin külma vette likku kuus kolm korda rohkemasse vette, otsi välja pokaal kuhu sisse tahad serveerida magustoidu. paned sinna põhja kompotist kirsse ja virsikuid, virsikud lõika väiksemateks. sega kokku virsiku ja kirsikompoti vedelikud. Maitsesta väga tugevalt, sest zelatiin imab endasse palju maitset. sulata zelatiin vesivannil, pane vesi keema seal sees hoia teist kaussi kus on zelatiin. sega ja sulata kuni zelatiinis pole ühtegi tükki. kui kompoti vedelikud kokku segatud ja tugevalt maitsestatud, vala juurde sulatatud zelatiin pidevalt segada. kui peale tekkis vaht, korja see ära kui tahad et su tarretis jääks ilus ja läbi paistev keeda segu ära, kui ei taha vala kohe samasse pokaali kuhu panid kirsid ja virsikud. pane külmkappi tarretuma. korralik tarretumine võtab aega umbes tund kuni poolteist. aga segu tarretub ära ka umbes pooletunniga.
Vahukoore valmistamine:
Pane ühte nõusse kokku rõõskoor ja suhkur, mikserda kõige kiiremal astmel kuni vaht on tugev. kui miksrit ei ole võib ka käsitsi vispeldada. ETTEVAATUST! Miksriga võib minna kiiresti võiks. peale vahukoore valmimist pane see tarretise peale. Head isu!
Soovitused:
Kui ei taha virsiku kompotti kasutada võid kogu tarretise teha ka ainult kirssidest, kuid kui tahad teha mingist muust kompotist siis olge lahke. piire pole. kuigi on minu teada ei tarretu ära kiivid ja ananassid kuid ma võin ka siin kohal eksida.
nagu ma ütlesin et korjake vaht ära sest muidu jääb ka tarretise peale vahu mullid.
Kui tahate selgemat ja ilusamat tarretist keetke segu ära pärast zelatiini sisse panekut.Vaja läheb:
Kirsikompott 65g(millest 20g on kompoti vedelik)
apelsiin 30g
Virsikukompott 35g(millest 20g on kompoti vedelik)
Zelatiin 3g
Kompotivedelik 40g
Vesi 25g
Rõõskoor 25g
Suhkur 5g
Valmistamine:
Pane zelatiin külma vette likku kuus kolm korda rohkemasse vette, otsi välja pokaal kuhu sisse tahad serveerida magustoidu. paned sinna põhja kompotist kirsse ja virsikuid, virsikud lõika väiksemateks. sega kokku virsiku ja kirsikompoti vedelikud. Maitsesta väga tugevalt, sest zelatiin imab endasse palju maitset. sulata zelatiin vesivannil, pane vesi keema seal sees hoia teist kaussi kus on zelatiin. sega ja sulata kuni zelatiinis pole ühtegi tükki. kui kompoti vedelikud kokku segatud ja tugevalt maitsestatud, vala juurde sulatatud zelatiin pidevalt segada. kui peale tekkis vaht, korja see ära kui tahad et su tarretis jääks ilus ja läbi paistev keeda segu ära, kui ei taha vala kohe samasse pokaali kuhu panid kirsid ja virsikud. pane külmkappi tarretuma. korralik tarretumine võtab aega umbes tund kuni poolteist. aga segu tarretub ära ka umbes pooletunniga.
Vahukoore valmistamine:
Pane ühte nõusse kokku rõõskoor ja suhkur, mikserda kõige kiiremal astmel kuni vaht on tugev. kui miksrit ei ole võib ka käsitsi vispeldada. ETTEVAATUST! Miksriga võib minna kiiresti võiks. peale vahukoore valmimist pane see tarretise peale. Head isu!
Soovitused:
Kui ei taha virsiku kompotti kasutada võid kogu tarretise teha ka ainult kirssidest, kuid kui tahad teha mingist muust kompotist siis olge lahke. piire pole. kuigi on minu teada ei tarretu ära kiivid ja ananassid kuid ma võin ka siin kohal eksida.
nagu ma ütlesin et korjake vaht ära sest muidu jääb ka tarretise peale vahu mullid.
Kui tahate selgemat ja ilusamat tarretist keetke segu ära pärast tarretise sisse panekut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar